Wandobject Acanthus | Eichholtz

Categorie
Meubels, Wanddecoratie
Tags
THE MET, Zand

Wandobject Acanthus | Eichholtz

Zand afwerking

 

Afmetingen

L. 179 | B. 40 | D. 6 cm

 

Omschrijving

Het “Wall Sculpture Acanthus” is geïnspireerd op een prachtige marmeren pilaster, versierd met ingewikkelde acanthusranken.

Met zijn zandfinish vangt dit beeld moeiteloos de schoonheid van het originele stuk. Met een lengte van 179 cm, breedte van 40 cm en een diepte van 6 cm, doet het de essentie van de Romeinse kunst herleven. De pilaster, met verschillende vogels tussen de acanthusrollen, weerspiegelt de grandeur van de keizerlijke monumenten van Rome, waardoor het een opvallende toevoeging is aan uw decor die teruggrijpt op een rijk historisch tijdperk.

HISTORISCHE HERKOMST

 

De Wall Sculpture Acanthus is geïnspireerd op een Romeinse marmeren pilaster met acanthusrollen (1e helft 1e eeuw n.Chr.) in het Metropolitan Museum of Art in New York. De pilaster, versierd met architectonische acanthusrollen en een verscheidenheid aan vogels, is vermoedelijk afkomstig van een openbaar gebouw. ​​Vergelijkbare houtsnijwerken zijn te vinden op belangrijke keizerlijke monumenten in Rome, evenals op grafaltaren en kleinere objecten zoals Arretijnse aardewerk en zilveren drinkschalen. Onze herinterpretatie is fijn handgemaakt in een zandstenen afwerking.

Prijs € 1690,00

 

Showroom bezoeken of een sample aanvragen?

Alle producten van Eichholtz zijn samen met ons te bekijken in de 4000 m2 grote showroom van Eichholtz in Noordwijkerhout. Hiervoor dient u vooraf een afspraak met ons te maken.

Wilt u liever de stof eerst even thuis bekijken? Dat kan ook! Wij sturen u geheel kosteloos een sample van de stof op. Neem hiervoor contact op met ons via info@dutchhomedesign.eu