PROJECT LAREN

Categorie
Projecten

PROJECT LAREN

Interieurdesigner Appie Vos van Dutch Home Design realiseerde voor een villa in Laren een complete metamorfose. Hij zorgde in nauwe samenwerking met de bewoners en zijn projectteam in zeer korte tijd voor een warm, modern interieur waar een serene rust heerst dankzij de indeling, een uitgekiend lichtplan, consequent gebruik van slechts enkele ton-sur-ton beige tinten en een verfijnde keuze in vloeren, wandafwerking, (maatwerk-)meubilair, raam- bekleding en accessoires.

 

INTENSIEVE SAMENWERKING

Bewoonster Josh Veldhuizen, eigenaresse van een succesvolle onderneming in mode en woonaccessoires én groot liefhebber van interieurdesign, vertelt enthousiast over de samenwerking met Dutch Home Design: “Appie heeft eerder mijn kantoren een make-over gegeven en ik gunde het hem graag om ook ons interieur thuis te ontwerpen. Ik heb niet eerder zo ontzettend fijn samen- gewerkt met een interieurontwerper. Ik heb echt respect voor hem: het is heel knap hoe hij werkt met mensen, zoals mijn man en ik – ondernemers in mode en in vastgoed – die enorm hun eigen richting geven. Hij vormt zich echt naar de wensen van de klant, dat is een talent.” Appie zegt daarover: “Ik vind het belangrijk dat mijn opdrachtgevers écht blij zijn met hun interieur: het is tenslotte hun huis, niet dat van mij. Zolang het maar aansluit op het DNA van Dutch Home Design is het geen enkel probleem om specifieke wensen toe te passen in een ontwerp.” Daar is hij dan ook uitstekend in geslaagd: de eigenaren wonen met hun vier kinderen met veel plezier in hun stijlvolle villa.

 

SPECTACULAIRE BINNENKOMER

Dat de bewoners direct verliefd waren bij binnenkomst is goed voor te stellen. De entree is werkelijk indrukwekkend en heeft een Amerikaans aandoende sfeer. Dutch Home Design heeft ook deze lichte ruimte een metamorfose gegeven en voegde een traploper met motief toe aan de gebeitste eikenhouten trap en voerde de leuningen uit in een van de twee consequent toegepaste beige tinten. Voor de ruimtes aan weerszijden van de trap is gewerkt met twee behangmotieven en kleuren die zowel bij de traploper als de rest van het huis passen.

De kroonluchter van glas en de deuren maken de spectaculaire entree compleet. Appie: “We vonden de bestaande deuren met facetten al zo mooi en hebben deze gebruikt als inspiratiebron voor de sierlijsten die we in het hele huis hebben toegepast. De deuren zelf hebben we in de twee beige tinten geschilderd.”

 

WOONKEUKEN MET DOORKIJKJES

De bewoners genieten in het bijzonder van hun open keuken. Bewoonster Josh: “De keuken en het eetgedeelte waren van elkaar gescheiden door een pantry in een dragende muur. Wij willen lekker kunnen kletsen, daarom moest er een doorkijk komen tussen het eetgedeelte en de keuken. Appie heeft hiervoor een geweldig ontwerp gemaakt van een wijnkast met doorkijk.” Die wijnkast is dan ook een plaatje waar je aan twee kanten omheen kunt lopen en zorgt voor een luchtig effect in de woonkeuken. De bestaande keuken, die nog vrij nieuw was, heeft een complete metamorfose ondergaan met veel oog voor detail. Appie: “Zo is de koelkast speciaal overgespoten in de beige kleur van de rest van de keuken om ook hier het ton-sur-ton door te voeren. Daarmee is deze koelkast de enige beige boretti in de wereld, een echte ‘one of a kind ‘ Roestvrijstaal zou namelijk niet passen bij de rest van het interieur.”

 

LIVING IN WARMTE EN RUST

De serene living heeft twee zitgedeeltes. Aan een kant staat tegenover de haard een organisch gevormde bank in een lichte boucléstof, met daarachter in de erker een onopvallende, fijne speelplek voor de kinderen, die in de wandkast nog een verborgen uittrekbaar bureautje hebben. Fijne speelplekken voor de kinderen waren dan ook een belangrijke wens van de eigenaren. Josh vertelt over de wandkast: “Deze kast is gedeeltelijk met goed afneembaar en duurzaam vegan leer bekleed, materiaal dat ik ook voor mijn bedrijf veel gebruik.”

 

MAINSUITE I VERBONDENHEID

De schitterende mainsuite van de eigenaren op de eerste verdieping, bestaat uit meerdere onderling verbonden ruimtes uitgevoerd in dezelfde beige tonen en houttinten als de rest van de woning. De badkamer heeft meerdere maatwerkkasten, een bad, een grote douche waar je aan twee kanten in kunt stappen en een meubel met spiegels

aan voor- en achterzijde. De badkamer grenst aan de dressing, die gedeeltelijk glazen deuren heeft. Hierin komt de eigen kledingcollectie van de bewoonster prachtig tot zijn recht. Ook aan de zijde van het bed is een kledingkast met glazen wanden met deurprofielen in wederom beige. Tot slot is er nog een heerlijke loungeruimte met sofa, kaptafel, extra kleding- kasten en een complete pantry met kokendwaterkraan, vaatwasser en minibar. Een volwaardige relaxruimte waar je de hele dag kan ontspannen.

 

GYM I PROFESSIONELE SPORTSCHOOL

Waar zich voorheen in het souterrain een slaapkamer bevond, is nu een gym die in kwaliteit niet onderdoet voor een echte sportschool. Appie vertelt: “We hebben hier een gym gerealiseerd met sportschoolwaardige apparatuur, een echte sportschoolvloer, een keuken en inbouw- en opbouwspots zoals je die ook vaak in een sportschool ziet om fitness- apparatuur te kunnen belichten.” De bewoners zijn fervent sporters en werken net als in hun vorige woning met een personal trainer. Bewoonster Josh lacht: “Ik vind fit zijn heel belangrijk, maar vind het ook fijn als ik er niet de deur voor uit hoef en met een personal trainer heb ik een goede stok achter de deur.”

 

De bewoners hebben nog meer plannen voor hun woning. Met hun geplande zwembad en spa-ruimte die ze door Dutch Home Design willen laten realiseren in hun huidige garage, zullen ze ongetwijfeld nóg meer woonplezier met het hele gezin beleven.

 

Tekst: Sanne Bender I Fotografie: Jurrit van der Waal

i.o.v. The Art of Living